Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Career Pangea και Ελλάδα

     Ο κόσμος που ξέρουμε φαίνεται πως χάνεται, όσο κι αν αντιστέκεται, χάνεται. Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο βιώνοντας ως ανθρωπότητα τεράστιες αλλαγές. Οδεύουμε προς μία ψηφιακή, μία ηλεκτρονική ζωή που πέρα από τα θετικά σίγουρα θα έχει και αρκετά αρνητικά.

     Αν μέχρι χθες λέγαμε ότι η Γη είναι ένα παγκόσμιο χωριό, από τώρα και στο εξής θα είναι όντως ένα παγκόσμιο χωριό. Ο κορονοϊός θα συρρικνώσει τον πλανήτη και οι αποστάσεις θα εκμηδενιστούν. Μια νέα τάξη πραγμάτων θα αναδυθεί και μέσα από αυτή θα εμφανιστεί ως άλλη Αφροδίτη η Career Pangea. Αναντίρρητα η ψηφιακή ένωση του πλανήτη θα φέρει νέες συνθήκες στην αγορά εργασίας, όπου, αν κλείσουμε τα μάτια μας και τις αγνοήσουμε,  δίκαια θα θεωρηθούμε μία καθυστερημένη χώρα.

     Η γνώση που θα αποκτήσει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στην ψηφιακή εποχή θα αποτελέσει μία μοναδική ευκαιρία προς τον εκσυγχρονισμό. Ο ιδιωτικός  τομέας την έχει ήδη αρπάξει πολύ πριν συμβεί αυτή η μεγάλη αλλαγή, ο δημόσιος όμως…

     Εστιάζοντας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση θεωρείται απαραίτητο πλέον να υπάρχει η τηλεκπαίδευση και στη νέα εποχή και μάλιστα σε σχολές που δεν έχουν εργαστήρια.  Μέσα από την τηλεκπαίδευση οι περισσότεροι μαθητές θα σπουδάζουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν χωρίς τουλάχιστον να τους περιορίζει η απόσταση και τα χρήματα. Ιδανικό είναι η μόνιμη τηλεκπαίδευση να επεκταθεί προς τα κάτω σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης! Ένας μαθητής από το Καστελλόριζο να μπορεί να έχει καθηγητές για όλα τα μαθήματα και όχι να έρχεται φιλόλογος το Νοέμβριο!

     Ο κορονοϊός αλλάζει τη ζωή μας, μαζί με τα αρνητικά κουβαλάει και πολλά θετικά, όπως η ψηφιακή ένωση της χώρας και του πλανήτη. Τώρα που η Career Pangea αναδύεται εμείς τι θα κάνουμε;

Κορώσης Γεώργιος

Career Consultant / Coach