Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Stepping stones

    
«Πρέπει να βρω την ιδανική δουλειά», «πρέπει η επόμενη δουλειά να είναι αυτή που μου ταιριάζει», οι επαγγελματικοί σύμβουλοι οφείλουν να ελέγξουν αυτήν την αίσθηση του επείγοντος που φέρνουν οι άνθρωποι στη συμβουλευτική διαδικασία.
     Έφηβοι, νέοι, άνεργοι, εργαζόμενοι αναζητούν την ιδανική δουλειά και αυτός πιστεύουν πως είναι ο ρόλος του επαγγελματικού συμβούλου, δηλαδή, να τους βρει την ιδανική δουλειά. Αρχικά ο σύμβουλος οφείλει να αναδείξει τις δυνατότητες των συμβουλευόμενων, ώστε να αντιληφθούν τους ρεαλιστικούς στόχους.
     Επίσης προτείνεται η μέθοδος stepping stones, δηλαδή, πριν αναλάβεις μία δουλειά, πριν παρατήσεις την δουλειά που ήδη έχεις, εργάσου εθελοντικά στην δουλειά που επιθυμείς. Για παράδειγμα εάν είσαι υπάλληλος σε μία εταιρεία και επιθυμείς να ανοίξεις ένα εστιατόριο, εργάσου εθελοντικά σε ένα εστιατόριο της περιοχής που σε ενδιαφέρει να ανοίξεις το δικό σου εστιατόριο.
     Μερικά ακόμη παραδείγματα, αν είσαι εκπαιδευτικός και επιθυμείς να δημιουργήσεις το δικό σου εκπαιδευτικό οργανισμό, εργάσου εθελοντικά στη διοίκηση ενός εκπαιδευτικού οργανισμού ή μπορείς να συμμετέχεις ως μικρομέτοχος. Επίσης αν είσαι έφηβος και σε ενδιαφέρει να σπουδάσεις νηπιαγωγός, εργάσου το καλοκαίρι εθελοντικά σε παιδικό σταθμό, σε κατασκήνωση ή ακόμη ακόμη κάνοντας babysitting  σε παιδιά συγγενή σου.

 Κορώσης Γεώργιος
Career Coach